Onze Bart prins carnaval.

Muzikale samenwerking Koningsbosch/Saeffelen.

Oud papier !!! 23-05-2020

Beste inwoners van Koningsbosch,

 

Heel hartelijk bedankt dat u het oud papier zo goed voor ons heeft bewaard. Er stond op een bepaald moment zelfs een file bij het Koningsplein! Vanaf volgende maand zijn wij er weer voor u op de eerste zaterdag van de maand, dus op zaterdag 6 juni a.s. van 9:00 uur tot 12:00 uur.

 

Wij werken volgens de regels van het RIVM wat o.a. betekent houd 1,5 meter afstand.

Ook vragen wij u om IN DE AUTO TE BLIJVEN ZITTEN , wij halen het papier er voor u uit.

En houd u a.u.b. aan de aangewezen tijden.

 

Alvast bedankt.

 

Groeten van Fluit- en Trommelkorps St.Joseph

Boodschappenmand actie gaat niet door!!!!

Oud papier 20-03-2020

Na aanleiding van de aangepaste maatregelen met betrekking tot het Corona-virus heeft de gemeente Echt-Susteren besloten dat wij tot 1 juni geen oud papier mogen inzamelen. We hopen dat we op zaterdag 6 juni weer het oud papier inzamelen kunnen hervatten. Wilt u het oud papier zolang voor ons bewaren.

 

Alvast bedankt voor u begrip.

Hopelijk tot snel.

Vriendelijke groeten,

Fluit- en Trommelkorps St.Joseph Koningsbosch.

Jubilarissen 12,5 jaar Yvonne Heuts & Shirley Olen 01-09-2019

Overlijdensbericht van ons ere-lid Huub Bronneberg

Het droevige nieuws is tot ons gekomen dat ons erelid Huub Bronneberg op 22 augustus jl.overleden is. Bijna 70 jaar was hij vol enthousiasme betrokken bij ons korps. Zelfs nadat hij naar Echt was verhuisd kwam hij elke maand op zijn scootmobiel naar het oudpapier en nam hij nog deel aan allerlei activiteiten. Zijn toewijding, vriendschap en warmte zullen wij voor altijd missen.

Wij wensen zijn familie heel veel sterkte.

 

Huub we zullen je missen.

Mand actie 2019!!

St.Joep feestavond 2019

Zaterdag 23 maart hadden we weer onze jaarlijkse St. Joep feestavond, het was weer een leuke gezellige avond. We hadden dit jaar het thema Griekenland, dus hadden we een heerlijk Grieks buffet met ook nog een Grieks toetje. Na het eten begonnen we aan een aantal leuke spellen zoals een xl dartbord , beker stapelen en een xl messenwerp spel. Er waren 5 teams die tegen elkaar deden strijden. Iedereen deed goed mee om zo zoveel mogelijk punten te behalen. Uiteindelijk ging team 5 er met de winst vandoor en ontvingen de winnaars een leuk prijsje. Al met al was het weer een geslaagde avond. 

Zaterdag 16 Maart zijn we met de jeugd en een aantal volwassen naar All in Echt geweest. Robin had deze avond voor ons georganiseerd. We hebben daar het spel Prison Island gespeeld, dit spel bestaat uit 20 kamers met verschillende spellen. Denk spellen ,doe spellen en denk-doe spellen. Er werden drie teams gemaakt en we moesten dus 1,5 uur tegen elkaar strijden om zo zoveel mogelijk punten te behalen. Na afloop hebben hadden we nog wat hapjes en drankjes genuttigd. Het was een zeer geslaagde avond bij All in Echt en zeker een aanrader.

Hanssentreffen concert 23-11-2018

Beste mensen, het was een zeer geslaagde muzikale avond. Geert Hanssen bedankt dat wij het dit jaar het concert hebben mogen organiseren. Neut zat , drumband St.Georgius & Sebastianus Beesel, (Jeugd)drumband St.Jacobus Hunsel, Café van Pol, en alle bezoekers en natuurlijk onze eigen leden met aanhang. Bedankt voor het realiseren van deze geweldige avond.

Tot een volgende keer.

Vriendelijke groeten,

Fluit- en Trommelkorps St.Joseph Koningsbosch.

St.Maarten 2018

St.Maarten 2018.

Het was eigenlijk de bedoeling dat wij voorop in de lampionentocht zouden gaan, maar helaas konden niet alle leden deze avond aanwezig zijn. Dus hebben we moeten improviseren. Wat uiteindelijk als resultaat was dat wij gezellig voor  Cafe zaal van Pol, stonden te wachten tot de stoet met kinderen en ouders arriveerde  en wij een aantal muziekstukken ten gehore hebben gebracht. Sommige leden hadden zelf ook nog gezorgd voor leuke verlichting op hun instrument zodat ook wij goed zichtbaar waren. Toen de lampionentocht voorbij was zijn wij gezellig met z’n allen naar binnen gegaan bij van Pol en hebben we een tijdje gezellig na zitten kletsen. Al met al ondanks de improvisatie een geslaagde avond. 

 

10/10/18

Concert in De Eghte

Concert in De Eghte.

Op onze agenda stond voor 10-10-2018 een concert gepland voor in het bejaardenhuis De Eghte. Om 19:00 druppelde de bewoners binnen en natuurlijk de leden van ons korps op 19:30 zat iedereen klaar en konden we beginnen met het concert, na afloop van het concert hebben we nog een aantal foto’s gemaakt met de leden en natuurlijk ons oudste lid(erelid) Huub Bronneberg. Wat vond hij het fijn om ons te zien en horen spelen. Ook de bewoners van de Eghte hebben erg genoten van onze muziek het was dus een geslaagde avond voor beide partijen. Na het concert zijn we met een aantal leden nog even naar de kermis geweest ter afsluiting van een mooie leuke avond.

Euregioparade Venray 24-06-2018

Euregioparade samen met onze muziekvrienden van Spielmannszug Saeffelen

Processie 10-06-2018

Op zondag 10 juni aansluitend aan de Heilige mis hebben 5 leden tijdens de sacramentsprocessie de flambouwen gedragen .

Huldiging Jack

Vandaag is ons lid Jack Dijcks door  burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt -Susteren onderscheiden tot lid in de Orde van Oranje Nassau voor al zijn verdiensten voor de mensen van onze gemeente.

Als fluit – en trommelkorps zijn wij ontzettend trots en feliciteren wij hem van harte met dit welverdiende lintje !

Foto's

Jubilaris Jack Dijcks 50 jaar lidmaatschap

St.Joepfeest 17-03-2018

Zaterdag 17 maart 2018 .

De klok tikte 19:00 het was weer tijd voor ons jaarlijkse St.Joepfeest! Alle leden kwamen langzaam binnen lopen, met hun gezelschap en werden welkom geheten door de organisatie met een lekker welkomst drankje en hapje. Alles was tot in de puntjes geregeld en goed georganiseerd met betrekking tot het italiaanse thema.

Mariska opende de avond en heette iedereen welkom. En begon eerst met Peggy in het zonnetje te zetten zij werd bedankt voor haar inzet van de afgelopen 6 jaar als bestuurslid. Daarna volgde het officële gedeelte van de avond en wel de huldiging van Jack Dijcks 50 jaar lid van onze vereniging . Daar hoorde natuurlijk ook een speciale speech bij en daarvoor was Silvio Berlusconi met zijn eigen gezelschap van uit italië voor overgevlogen. Na de speech volgde de huldiging namens het LBT (Limburgse Bond van Tamboerkorpsen) en ontving jack het gouden speldje met 1 briljant. Nu kon het feest echt beginnen en er stond een heerlijke italiaans buffet voor ons klaar. Het was al erg gezellig, iedereen vermaakte zich goed, en er waren ook leuke spellen aanwezig voor de kids ( en volwassenen) al met al : het beloofde nog een lange gezellige avond te worden!

Daarna was het quiz time! Iedereen werd verdeeld in groepen en er werd dan ook hard gestreden voor de eerste prijs.

Later op de avond werd er ook nog een mooi optreden gegeven met een ode aan het korps, er volgde nog vele drankjes en dansjes! Al met al weer een geslaagd feest!

Tot volgend jaar St.Joep.

 

En speciale dank voor de organistie die het zo goed geregeld hebben.

Wandelen in Roggel (11-03-2018)

Zondag 11 maart 2018 zijn we weer gezellig met een aantal leden van het korps en Math Cuijpers gaan wandelen. Dit keer zijn we naar Roggel gegaan naar de vereniging: Wandellust Leudal . Daar hebben we de route van 10 km gelopen in een prachtige bosrijke omgeving het weer was heerlijk. En na afloop hebben we  soep met broodjes gegeten en toen de buik weer gevuld was zijn we voldaan naar huis gereden. Al met al was de wandeltocht zeer mooi en goed verzorgd .De route was zeer duidelijk uitgezet. Daar gaan we zeker nog een keertje terug.

5 jarig jubileum mand actie!!

Bestuursuitje 2017

Zaterdag 9 december was ons jaarlijks bestuursuitje (teambuilding). Net zoals vorig jaar gingen we naar de escaperoom in Asenray een dorpje naast Roermond. Natuurlijk met een ander thema en wel 696 Black Forest Lane. We werden naar een mooi ruimte gebracht waar het spel gespeeld zou worden. We moesten via een verhaallijn allemaal codes kraken en puzzels oplossen om binnen de 60 minuten de kamer te kunnen verlaten,dit ging redelijk goed met een paar kleine aanwijzigingen lukte het ons om optijd alles op te lossen en de kamer met nog 4 minuten en 7 seconden op de klok te verlaten. Na het spel zijn we naar Roermond gereden waar we heerlijk hebben gegeten bij Ome Jeu aan de Varkensmarkt. Nadat onze buikjes lekker gevuld waren zijn we weer richting huis gegaan. Het was een geslaagde avond.    

Zie Foto´s

Sinterklaas 2017

Woensdag 6 dec vond onze jaarlijkse sinterklaasavond plaats. Allemaal kochten we een kado dat we ook zelf graag zouden ontvangen. Net zoals de twee voorafgaande jaren deden we een leuk dobbelspel met verschillende rondes om zo te strijden voor het kado dat je graag wilde winnen. Aan het eind van de avond had sinterklaas nog een verrassing voor iedereen, een lekker chocolade sinterklaas. Het was een geslaagd avondje.Tot volgend jaar Sinterklaas & Zwarte Piet

Zie Foto´s

25 ste editie Hanssentreffen 2017

Vrijdag 24-11-2017 was het zover voor onze dirigent Geert Hanssen.

De 25 ste editie van het Hanssentreffen ging van start.Voor ons was het het tweede jaar dat wij hier aan mochten deelnemen ,wat was het gezellig met onder andere : Jeugddrumband St.Jacobus Hunsel, Drumband St.Jacobus Hunsel, Slagwerkgroep St.Laurentius leeuwen, Drumbaand St Georgius& St.Sebastianus Beesel en natuurlijk was Zate Hermenie "Neut Zat"uit Echt ook van de partij.

Volgend jaar zijn wij aan de beurt om het 26 ste Hanssentreffen te organiseren dit pakken we natuurlijk met beide handen aan om er weer een leuke avond van te maken .

Dus op naar november 2018!!

Zie foto´s

 

Onze Jubilaris Mariska

Zaterdag 25 maart 2017 was het dan zover, ons jaarlijkse St. Joepfeest stond weer op het programma.

Onze feestdag werd deze keer op een andere manier georganiseerd door diverse leden en ouders van leden.  Het was een verassing waar we naar toe zouden gaan.

Om 15:30 uur troffen we elkaar bij v.Pol en van hieruit  ging het richting Vlodrop naar de Gitstappermolen.

Een gedeelte van de leden maakte hier een mooie huifkartocht, en voor de anderen  had John een prachtige wandeltocht uitgezet in zijn werkgebied de Meinweg.

Om 18:00 uur waren alle leden weer terug en kon begonnen worden met een gezellige avond.

 José Peters en Carly Herfs werden gehuldigd voor 12,5 jaar onvermoeibare inzet voor het korps en onze jeugdleden Justin en Sven kregen  een medaille voor hun prestatie bij het Limburgse kampioenschap.

Mariska Geurts werd door een afvaardiging van de LBT gehuldigd voor haar 25 jarig jubileum als spelend lid.

 

Zie Foto´s

Solisten 2017

Op zondag 15 Januari behaalden onze tamboers, Sven Smeets en Justin Cloudt op het solistenconcours te Linne, een eerste prijs met 87 punten. Op 19 Maart aanstaande zullen ze deelnemen aan de Limburgse kampioenschappen in Siebengewald. Sven en Justin namens bestuur en leden van harte gefeliciteerd.

BBQ 2016

Het was weer een gezelige avond, de weer goden waren ons goed gezind. Zoals elk jaar was het eten weer prima verzorgd, de zelf gemaakte salades en natuurlijk het gegrilde vlees smaakten prima. Ook nog eens een extra woord van dank aan onze twee grilmeesters die dit al jaren doen. John en Rolf bedankt.

Zie Foto´s

Euregioparade in Peer 2016

 Op 26 juni jl. werd weer de jaarlijkse Euregioparade georganiseerd en deze keer gingen we naar het Belgische Peer. Er is altijd een optocht met defilé en daarna worden er op verschillende plekken in de stad concertjes gegeven door de deelnemende verenigingen. Steeds werd er omhoog gekeken want de grote vraag was: houden we het droog?? De optocht startte en na enige tijd kwam er een enorme plensbui! De verenigingen moesten allemaal schuilen en wachten tot het droog was om de optocht te kunnen voortzetten. Onze vereniging gaf in de namiddag bij restaurant de drie Swaantjes in de tuin een concert. Onder grote parasols speelden we enkele van onze muziekstukken en de zon kwam zelfs even tevoorschijn! Helaas begon het tegen het einde weer flink te regenen, maar ondanks alles was het een hele gezellige dag

 

Winnaars van de mand

De winnaars van de voorjaarsmand 2016 zijn bekent het zijn:
De Familie Janssen Op den Driessen 55 zij zaten er 0,07€ Cent naast.
Mevr T.Peusen Haverterstraat 18 zij zat er 0,28€ Cent naast.

We wensen de winnaars veel plezier met de mand.

zie foto´s

Huldiging Huub

Helaas kon Huub wegens ziekte niet persoonlijk aanwezig zijn en werd hij vertegenwoordigd door zijn zoon Marcel. Het bestuur is een paar dagen later naar Huub toe gegaan om hem persoonlijk te feliciteren en het speldje op te steken. Donderdag 24 Maart 2016 is het bestuur bij Huub op bezoek geweest en heeft hem namens de LBT het speldje en oorkonde overhandigd. Samen met zijn vrouw Truus hebben we bij een kop koffie en een lekker stuk vla een paar gezellige uurtjes gehad.

Jubilarissen

Feest bij Fluit-en Trommelkorps St. Joseph!

Zaterdag 19 maart 2016 vierden we ons jaarlijkse St. Josephfeest.

Zoals ieder jaar werden ook dit jaar onze jubilarissen gehuldigd door een afvaardiging van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen..

Het waren er dit jaar 4:

Esther Backus –Willems 25 jaar lid

Miel Hendrikx 40 jaar lid

Thom Schroeder 40 jaar lid

Huub Bronneberg 65 jaar lid

Helaas kon Huub wegens ziekte niet persoonlijk aanwezig zijn en werd hij vertegenwoordigd door zijn zoon Marcel. Het bestuur is een paar dagen later naar Huub toe gegaan om hem persoonlijk te feliciteren en het speldje op te steken.

Zondag 20 maart gingen onze jeugdleden Anne Heijenrath en Gian Huijnen naar de Limburgse kampioenschappen in Geleen. Beide behaalden zij een eerste prijs en zijn ze door naar de Nederlandse kampioenschappen op 25 juni aanstaande in Berlicum.

Bestuur en leden van het fluit- en trommelkorps wensen alle jubilarissen en onze jeugdleden van harte proficiat!

 

Solisten 2016

Zondag 17 januari was het weer zover, onze solisten maakten zich op naar Swalmen, waar solistenconcours van district Roermond mede werd georganiseerd door Fluit en trommelkorps Heide Swalmen. Al onze solisten behaalden een eerste prijs. Gian Huynen werdt zelfs kampioen in de 4e Divisie sectie: pijperfluiten met 87 punten.

Alle Solisten van harte gefeliciteerd namens leden en bestuur.

Meer foto´s hier

Prijs uitrijking Jan Linders

Eindelijke was het dan zover de cheque van Jan Linders kon in ontvangst genomen worden, met een hele afvaardiging ging het richting Jan Linders te Peij.

We werden hartelijk ontvangen door de bedrijfs leider Jos Hofman, en getrakteerd op verse vla en een lekker bakje koffie.

Deze actie was voor ons een groot succes, met veel plezier hebben we twee dagen muziek gemaakt bij Jan Linders voor de winkel, en dit werdt door veel mensen gewaardeerd.

Als dank aan een leuke aktie en een paar gezelige uren musiceren voor de winkel, hebben we deze foto laten vegroten, en overhandig aan Jos Hofman.

Prinsjesdag 15-09-2015

Een dag om nooit meer te vergeten! Onze vereniging, het fluit- en trommelkorps St. Joseph, werd uitgenodigd om deel te nemen aan de burgerdeputatie van de provincie Limburg en een erehaag te vormen langs de route waar de gouden koets voorbijkomt. De kans om hieraan deel te nemen lieten Esther Mariska en Annemiek niet aan zich voorbijgaan en om zeven uur in de morgen stapten ze in Urmond in de bus om naar Den Haag te gaan. Samen met de Koempels, de schutterij van Puth , de beveiligers van het Roda stadion en onze begeleidster Carolina hadden we het reuze naar onze zin. In Den Haag werden we in het Provinciehuis ontvangen met koffie en een broodje en met toespraken van de gouverneur en gedeputeerden. Ook onze gouverneur dhr. Theo Bovens was aanwezig en begroette iedereen. Na de nodige instructies en inspecties trokken we, onder begeleiding van vele groepen soldaten, in optocht naar de plek waar we de erehaag gingen vormen. Nu kon het wachten beginnen op onze koning en koningin en de gouden koets. Het weer was slecht maar dat kon de pret niet drukken. We mochten niet praten, helaas geen foto’s maken , en de paraplu moest aan de kant als de koets voorbijkwam, maar we mochten wel zwaaien en dat hebben we gedaan! Wat een pracht en praal en wat is onze koningin mooi! We stonden zo dichtbij dat we als we de arm uitstrekten, de gouden koets zo konden aanraken. Geweldig! En we hadden dubbelop, want na de troonrede kwam de koets nog eens voorbij! Hierna weer in dezelfde optocht terug naar het Provinciehuis waar we een heerlijke lunch aangeboden kregen. Om half vier vertrokken we weer richting Urmond. In de bus werd er nog veel nagepraat over deze unieke belevenis en iedereen was het erover eens dat het een geweldige en goed georganiseerde dag was!

klik voor meer fotos

BBQ 2015

Zaterdag 18 juli was de datum voor onze jaarlijkse barbeque, die traditie getrouw bij Familie Peters werdt gehouden. Het was zoals gewoonlijk weer een gezelige avond met veel te veel eten en drinken. Het weer was onze goed gezind.

Zie foto´s

Anne Nederlands Kampioen

Zaterdag 27 juni 2015  werden in het  Don Bosco cultureel centrum in  Heel de Nederlandse Kampioenschappen 
voor solisten en kleine ensembles gehouden.
Ons jeugdlid Anne Heijenrath haalde in de derde divisie met de piccolo de prachtige score van 90 punten en lof der jury en
werd Nederlands Kampioen!
Wij zijn ontzettend trots op haar en wensen haar van harte proficiat met dit mooie resultaat.

Bestuur en leden Fluit- en Trommelkorps St. Joseph Koningsbosch.

Majoretten concours

Zondag 14 juni was het dan zover, het majoretten concours stond op het programma.

In samen werking met de L.B.T mochten we het majoretten concours organiseren.

Alle leden werden om 7:30 uur bij de bandert verwacht, want we hadden maar twee en een half uur de tijd om alles op te bouwen.

Nadat iedereen zijn instructies van Mariska had gekregen wat hij of zij moest doen verliep alles prima.

De scheidingwand werd opgebouwd, de tafels voor de genodigde werden aangekleed, en de bühne voor de jury werd opgebouwd.

Alles was op tijd klaar en hier voor mijn dank.

 Thom.

 

Zie foto´s

40 jarig Jubileum

Tijdens ons jaarlijks St Joseph feest werd Paul Vergossen gehuldigd voor zijn 40 jarig lidmaatschap bij het korps.  

Van Harte Gefeliciteerd.

Anne Limburgs Kampioen 2015

Anne Heijenrath heeft het weer geflikt met 89 punten werdt ze limburgs kampioen in de 3e Divisie Piccolo.

Anne namens het hele korps van harte gefeliciteerd.

Solisten 2015

Zondag 18 januari hebben onze solisten deel genomen aan het solisten concours 2015 district Roermond dat gehouden werd in Born.

Alle solisten behaalden een eerste prijs. En Anne Heijenrath zelfs een eerste prijs met lof der jury.

Van harte gefeliciteerd.

 

 

 

Zie foto´s

Bundesschützenfest 2014

Samen met naar schatting 300 andere verenigingen heeft het Korps zondag 21 september de straten van Kerkrade gesierd tijdens het “Bundesschützenfest 2014”, georganiseerd door kruisboogschutterij St. Hubertus (Haanrade). Dit evenement is een van de grootste schuttersevenementen in heel Europa en werd dan ook live uitgezonden door zowel L1 TV en de Duitse zender WDR (zie onze facebookpagina voor de filmpjes).

Het korps moest lang wachten en heeft zich in die tijd goed vermaakt door samen met andere korpsen muziek te maken en een wedstrijdje haren vlechten voor de dames van het korps. Ondanks de stromende regen stond er ontzettend veel publiek langs de kant en dat was natuurlijk een geweldige motivatie om het beste beentje voor te zetten.  Een vrolijk detail is dat het korps even moest wachten op een ander korps tijdens het marcheren, en hierbij spontaan een serenade heeft gebracht aan een jongedame die op die dag haar verjaardag vierde.

Het was voor het korps een grote eer om deel te mogen nemen aan dit internationaal bekende evenement.

Euregioparade Geleen

Zondag 14 september heeft het Trommelkorps zich weer van haar beste kant laten zien op de Euregioparade in Geleen. Samen met meer dan 30 andere korpsen uit de Maas-Rijn Euregio heeft het korps deelgenomen aan een straatparade door het centrum van de stad, en daarop volgend een concert gegeven op de markt.

Al met al heeft het korps zich weer goed laten zien aan duizenden mensen en samen muziek kunnen maken zoals ze dat graag doen! Tijdens het marcheren was er een jury aanwezig, de uitslag wordt later bekend gemaakt.

Zaterdag 28-Juni zijn we met Anne Heijenrath naar het nederlands kampioenschap voor solisten geweest.

Anne behaalde in de vierde divisie piccolo 87,2 punten en werd voor de derde keer Nederlands kampioen.

Aanstaande zaterdag 28-juni zal ons lid Anne Heijenrath deelnemen aan het nederlands kampioenschap solisten en klein ensembles drumbandmuziekanten 2014

Dat gehouden wordt in Sociaal Cultureel Centrum Den Durpsherd

Kerkwijk 61, 5258 KB Berlicum, 073-5032016

Anne komt uit in de vierde divisie piccollo-dwarsfluit.

 

Bestuur en leden wensen Anne heel veel succes tijdens dit optreden.

Festival Obbicht 27 April

Na een zachte winter, en vele repetities eindelijk weer ons eerste uittreden van 2014.

We hebben veel geoefend aan een nieuw stuk, dat we tijdens een defilé wilden laten zien.

Tot twee weken voor data, hebben we besloten dat het niet haalbaar is om het nieuwe stuk goed te kunnen presenteren.

Dus hebben we ons geconcentreerd op het concert gedeelte.

Tijdens een korte optocht en een defilé als van ouds, zat de stemming er goed in.

Als laatste moesten wij onze twee concertstukken laten horen.

Tijdens de prijsuitreiking waren de verwachtingen gespannen.

Toen de uitslag:     St.Joseph koningsbosch een eerste prijs.

Leden gefeliciteerd met dit resultaat.

Festival Obicht

Zondag 27-4 vertrekken we om 12:30 uur bij Miel richting Obbicht.

De optocht start om 13:45 uur.

Concert optreden om 16:45 uur.

Denk aan de blauwe klapper.

Limburgs solistenconcour

Anne van harte gefeliciteerd met je behaalde resultaat tijdens de limburgse kampioenschappen in melick. (91 punten en lof van de jury).

Namens leden en bestuur.

Solistenconcours 2014

Alle solisten van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

We zijn trots op jullie 

Het Bestuur

Selfkantplakette

Zondag 18 augustus zijn we weer voor het eerst uitgetreden na de vakantie.

Op het programma stond het uitspelen van de Selfkantplakette in Isenbruch, waar wij ons als gast vereniging  wilden laten punteren met het nieuw ingestudeerde stuk highland cathedral.

Na het bekent maken van de uitslag konden we tevreden zijn met een 3e prijs van de gastverenigingen.

De beker werd in ontvangst genomen.

Nederlandse Kampioenschap 2013

Na een geweldig  2012 en begin 2013  waarin wij met ons Fluit- en Trommelkorps  zowel Limburgs als Nederlands kampioen werden, was ons volgende doel het solistenconcours voor onze jeugdleden.  Onze solisten deden het prima want vier van hen mochten gelijk deelnemen aan de Limburgse Kampioenschappen en drie van hen werden  Limburgs Kampioen,  een prima resultaat.  Hierna werd het Nederlands Kampioenschap in Heel de volgende uitdaging en dus werd er weer flink geoefend.

Vandaag 15 juni was het dan zover, met vier solisten op naar Heel.

Gian Huijnen moest als eerste starten en leverde meteen een prachtig stukje muziek op de pijperfluit,  gevolgd door  onze vaste kandidaat voor een medaille Anne Heijenrath op de piccolo.

Veel tijd om uit te rusten was er voor Anne niet want ze moest nog samen met Bonny Peters een duet spelen op de piccolo en dit lukte de dames prima.

Als laatste soliste mocht Inge Hoffmanns haar muziekstuk op pijperfluit ten gehore brengen, en ook hier werd het oefenen beloond.

 Alle solisten werden Nederlands Kampioen met een eerste prijs en het hoogste aantal punten in hun divisie,  een geweldig resultaat waar wij ontzettend trots op zijn!

Namens bestuur en leden willen we de solisten  van harte feliciteren  en bedanken voor hun inzet.   Ook  een woord van dank aan onze instructrice Janneke Giesberts en onze instructeur Dominique Rohenkohl is zeker op zijn plaats!

Bestuur  Fluit- en Trommelkorps St. Joseph.

Limburgse Kampioenschappen

Tijdens de Limburgse kampioenschappen te Merkelbeek op zondag 24 maart behaalden onze solisten Gian Huijnen, Anne Heijenrath, Bonny Peters en Inge Hoffmanns allemaal een eerste plaats.

Tevens werden Inge en Anne Limburgs kampioen als soliste en Anne en Bonny als duo.

Wij wensen onze solisten van harte proficiat met dit geweldige resultaat.

Bestuur en leden Fluit- en Trommelkorps St. Joseph Koningsbosch

Zie Foto's