Algemeen

In de gemeente Echt-Susteren, tussen de kalkzandsteenfabriek xella en de duitse grens met zijn vele windmolens, ligt Koningsbosch. Hier wonen ongeveer 1700 mensen.

Koningsbosch kent diverse muziekverenigingen waarvan het Trommelkorps er een is.

Fluit-en Trommelkorps St. Joseph is een kleine vereniging met 23 spelende leden. Elke eerste woensdagavond van de maandwordt er gerepeteerd in het gemeenschapshuis Oos Heem te Koningsbosch, alle andere weken is de repetitieavond op dinsdag in de Dorfsaal in Saeffelen.

Het Fluit-en Trommelkorps geldt binnen de gemeenschap Koningsbosch als een sympathieke, bescheiden vereniging, waarin het samen met plezier musiceren van groot belang is. Tijdens aktiviteiten in het eigen dorp,zoals het openen van de kermis, het inhalen van St. Maarten en St. Nicolaas en het verzorgen van serenades bij gouden bruiloften en jubileums is het Trommelkorps paraat.


Buiten Koningsbosch is het trommelkorps bekend in binnen- en buitenland, dit jaar zijn we begonnen met een samenwerking met Spielmannzug Saeffelen. Ook nemen we deel aan diverse festivals en optochten en laten we ons beoordelen.

Het deelnemen van de jeugd aan het solistenconcours is ook een doel van de vereniging om de jeugd tot prestaties te stimuleren en zo het nivo van de gehele vereniging te bevorderen. Op het moment hebben we 2 jeugdleden in opleiding, die plaats vinden op maandag- en vrijdagmiddag door gekwalificeerde docenten.